Filmtips 1

Skriv ut
När den svenska sommaren gör vad den svenska sommaren gör bäst - regnar bort - så kurar de flesta ihop sig i sina små stugor runt om i landet. En sådan här typisk "sitta inne dag" är perfekt för slötittande framför dumburken. Vad gör sig inte bättre, en vädermässigt dålig dag, än en bra film?

Jag har på senare år blivit lite av en film- och tv-serienörd. De senaste 3 veckorna har jag plogat mig igenom 5 säsonger av "Desperate Housewives", glott på otala mängder feelgoodfilmer"för att dämpa min separationsångest. Ni mina kära läsare ska denna vecka få ta del av lite filmtips från undertecknad.

Jag såg "Garden State" här om dagen. Denna rulle från 2004 är en av skådespelaren Zach Braffs bästa. Braff - mest känd som John Dorian (JD) från "Scrubs" - spelar här misslyckad skådespelare som återvänder hem för sin mammas begravning efter att inte ha varit hemma på 9 år.
Superbt skådespeleri, mysig stämning och pricksäkert soundtrack gör denna pärla sevärd flertal gånger. Faktum är att filmen i sig växer och blir bättre för varje genomtittning. Helt underbar.

"Reign over me" (på svenska: Vänner för livet) är även den en mysig dramafilm. Adam Sandler spelar en man som förlorat sin familj. Han träffar en gammal rumskompis från skoltiden och sakta men säkert återhämtar han sig från sin stora sorg. Filmens soundtracket att dö för.

För skräckälskaren (och även för den med läggning för zombier och lågbudgetskräck) så vill jag passa på att tipsa om Sam Raimis "Evil Dead".
Fem ungdomar åker till en stuga som ligger mitt i "ingenstans" för att umgås ett par dagar. Av en slump hittar den en bok och en bandspelare. Boken råkar vara "Book of the Dead" och i bandspelaren finns ett band med en översättning från boken. Översättningen är en ramsa vars magiska krafter väcker upp skogens onda krafter...
I Evil Dead bjuds det på splatter, odöda och träd som våldtar unga tjejer.

Fler tips kommer nästa vecka!

mean.jpgFånig tonårsrulle som framkallar obehagliga kräkningar. Undvik!
петли дверные
аптека онлайн
pro-service.com.ua
клиника лечения алкоголизма киев
www.profshina.kiev.ua/