MÖTEN PÅ TRÄFFPUNKT LINDEN.

Skriv ut

VITTSJÖ. På torsdageftermiddagen kunde man möta två representanter från vårt kommunhus i Hässleholm. Brandingenjör Joel Johansson från Räddningstjänsten och sjukgymnast Jan Glans från Omsorgsförvaltningen. Båda herrarna framförde sina budskap med hjälp av overheadbilder, vilket förenklar förmedlingen. Cirka tjugofem pensionärer lyssnade och ställde frågor. I pausen mellan föredragen bjöds på kaffe med mycket dopp.
Först ut var Joel med information om brandskydd i bostaden. Dessa bränder är Sveriges största brandproblem. Per år är det cirka 6.000 bränder och 25.000 tillbud och småbränder. Cirka 90 personer omkommer och cirka 1000 personer skadas. Det blir till brandskador för 1,2 miljarder. Räddningstjänsten ingriper i 25% av alla bränderna.Tillbud och små bränder släcks av den boende. Vid branden i Rinkeby, då en kvinna och sex barn omkom, fanns ingen brandvarnare som fungerade. Fungerande brandvarnare saknades också vid 80 % av dödsbränderna de senaste åren. Fastighetsägaren sätter upp brandvarnare och hyresgästen ansvarar för skötsel och underhåll, t.ex. byte av batteri. Satsa gärna på flera brandvarnare i din bostad. Åtgärder vid brand  VARNA – RÄDDA – LARMA – SLÄCK. Ring 112. Möt och visa vägen för Räddningstjänsten om du kan.
Brandingenjör Joel Johansson  tel. 0451-26 80 40
Mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller
www.hassleholm.se/raddning

Styrkta av kaffet fick vi så lyssna till Jan.

Han berättade om den uppsökande verksamhet Omsorgsförvaltningen har hos äldre i förebyggande syfte. Här gäller det olyckor som kan drabba äldre liksom hälsoskäl. Det finns flera olika test man kan göra själv efter att man haft kontakt med Omsorgsförvaltningen. Jan påpekar att man kan förbättra sin styrkeförmåga upp i 90-årsåldern. Lider man av benskörhet gäller det att förebygga den med att få i sig rätt kost. Säkerheten i hemmet är också viktig. En matta kan bli en fallfälla. Halkskydd i badkar och dusch minskar riskerna. Sover du tillräckligt? Känner du yrsel? Frågorna är många och känner du att du har något att fråga om kontakta då Omsorgsförvaltningen.
Ansvarig för uppsökande verksamhet är
Lena Olsson tel. 0451-26 87 43
Mejl: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


купить стол киев
канцтовары киев купить
настольные наборы
www.winnerlex.com.ua/
bonacousa.com/