Skriv ut

 

VITTSJÖ. Vattenskidklubbens verksamhet handlar till stor del även om Sjöstugan. Sedan några år tillbaka är klubben ägare till anrika Sjöstugan som uppfördes 1895. Första sommarcaféet öppnades 1925 och fortfarande drivs denna verksamhet. Vattenskidklubben bildades 1984 och även denna verksamhet är livlig. Av naturliga skäl är verksamheten livligast under sommartid!

Sommarcaféet öppnar åter om några veckor.

Vattenskidklubben höll sitt årsmöte och till ordförande i klubben omvaldes Tomas Jensen. I styrelsen ingår även Sara Björkqvist, Anna-Maj Jensen, Andreas Fernebrand, Richard Larsson och Matti Hämäläinen. I övrigt blev det nästan uteslutande omval för övriga aktiva funktionärer.

Sedan 1989 är vattenskidklubben ägare till fastigheten Sjöstugan och har under förra året utfört omfattande arbete med fastigheten. Bland annat har diskrummet i caféet renoverats inför kommande säsong. Dessutom har visst takarbete utförts.

Tomas Jensen tackar Marie-Louise Holmberg för hennes insatser.

Under träningssäsongen har det funnits träning på vattenskidor tre dagar i veckan. Då har det kommit både vana åkare samt yngre åkare som vill träna på sporten. Vattenskidskola har ordnats för att öka intresset bland de yngre. Många av deltagarna återkom senare för att ytterligare träna upp sina färdigheter.

Under förra året kunde vattenskidklubben notera 17 licensierade åkare samt 24 aktiva åkare på Vittsjöns yta. Noa Johansson segrade med guld vid Ungdoms-SM. Han kom även på hedrande plats bland annat i Europamästerskapet. Lasse Lindén kom på fjärde plats vid SM och bra placering vid Open-EM. Bosse Lindén tog hand om silver och brons i trick vid Senior-SM. I Sydcupen tog laget en hedrande placering med silverpokal. Dessutom blev de två placeringar för brons.

Denna silverpokal tillhör vattenskidklubben.

Sommarcafé Sjöstugan öppnar som tidigare på Valborgsmässoafton och det blir samma personal som förra året, Mia Marjasdotter och Cecilia Sundgren. Under innevarande år kommer förbättringar att utföras på fastigheten och en del har redan påbörjats. Ett nytt båthus kommer att uppföras. Dessutom finns det arbete för många frivilliga intresserade. Området kring Sjöstugan skall hållas i bästa trim. Inte minst för motionsloppet Vittsjön Runt som har målfålla intill båthuset. Dessutom måste gräsplanen var i bästa trim inför midsommarfesten med lekar nära intill strandkanten.

Sjöstugan är att klassa som kulturbyggnad och många frivilliga insatser behövs. Visserligen sponsras verksamheten men det behövs även ideell sponsring i fråga om arbetsinsatser. Bord och stolar skall komma på plats så fikagästerna kan välja den plats som passar bäst. Sjöstugan är idyllen där det ordnas musikunderhållning flera gånger varje år. För fikasugna med våfflor kan samtidigt bli en upplevelse att se åkarna på skidor över sjöns yta! Sjöstugan och dess park är en tillgång för bygden. Årsmötet avslutades med gemytligt samkväm med smörgåstårtor.

Några av deltagarna vid klubbens årsmöte har angripit delikatesserna.