Hovs Hallar

Skriv ut

HOVS HALLAR. På tisdag den 22 december inträder vintersolståndet och allt vänder mot åter en vår med därpå följande sommar. En liten försmak på en underbar plats att besöka inte minst om några månader.

En pärla vid havet på Bjärehalvön, belägen mellan Båstad och Torekov. Cirka 10 km åt vart håll. Hallar är ett äldre namn på hällar klippor. Det har givit namn på Halland som landskap.

alt

Vid Hovs Hallar finns bevis på havets nedbrytande kraft där åsen får sin tvära avslutning i ett 1,5 km långt klipparti med grottor och klapperstensfält Vid ”Arilds port” finns klippformationer upp till 30 m. höga. Här på bilden syns klippblock framför grottan där Ingmar Bergman spela in filmen Det sjunde inseglet, där riddaren Antonius Block spelade schack med döden.

alt


Här ser vi bilden på de populära badklipporna som är 4,5-5 meter höga, ett unikt ställe där många söker sig för att dyka.

alt


Naturen här är säregen, här är gångar som betande djur har gjort, här är kul att leka bland enbuskar, björnbärsväxter och gräs av många slag.

alt

Nu kan vi vandra utmed havet till Norrebro hamn, det går även att köra bil dit. Här ligger många fina fiskarbodar och klubbhus, ett bra tillfälle för fika. Ett pittoreskt område att besöka.

alt

Här har vi en liten fin hamn där man kan se över till Gröthögarna och man också kan vandra till Torekov .

alt

Området omkring Gröthögarna, de består av 8 gravrösen och klapperstenar från bronsåldern. Ett område med samfällda utmarker till bete och torvbrytning. Här är ett rikt fågelliv bland annat kan skärsnäppan övervintra här. Årta, tofsvipa och enkelbeckasin med flera arter finns i området.

Besök gärna Gerts fantastiska hemsida där fler fåglar finns presenterade. www.gertphoto.fotosidan.se

купить чехол на айфон
honda.ua
система полива
nadiya.com.ua/
www.pro-service.com.ua