Jakt och bingo fritid för Oscar.

Med tiden blev Oscar sakkunnige och specialarbetare då vägtrummor skulle anläggas på olika platser. Ett av de mest arbetsamma arbeten var vid anläggande av nya Verumsvägen öster om Vittsjö. Utrustningen bestod av skyffel, spett, korp, skottkärra och stubbrytare.
Arbetslösheten på 1930-talet var svåra år då arbete fick tas om det erbjöds. En vinter då det var 20 grader kallt fanns inget arbete närmare än i Hanavrå vid Visseltofta. Det blev cykelturer till och från vägarbetet. Tala om vargavinter!
Oscar ville prova på något nytt och tog anställning i en snickerifabrik men för friluftsmänniskan Oscar har det innestängt och långt från den friska luften som han var van vid. Det var betydligt friskare vindar som byggnadssnickare som blev Oscars arbete några år framöver.
Under hela sin levnad var Oscar intresserad av jakt och sin första räv nedlade han två dagar före 16-års dagen och på själva 16-års dagen sköt han sin andra räv. Oscar var också en specialist på att ”klä av” rävar. Jagandet kulmininerade med besök på den årliga skinnmarknaden.
Den 23:e artikeln om äldre Vittsjöboende.

 

Top