Marias mirakulösa Döttrar - av Örjan Olsson

Skriv ut

Under en längre tid har ”Stavshult Stugan” som ligger vid Bjärnums Museum burit på en väl bevarad hemlighet, där spelades nämligen en del scener in, till Örjan Olssons nysläppta böcker om ”Marias mirakulösa döttrar”, och lördagen den 24 nov var det boksläpp här på Bjärnums museum där ett 80-tal inbjudna fick följa med på resan, om hur böckerna kom till och hur filmen spelades in.

Örjan Olsson skriver fiktivt, så hans romantriologi är en fantasiprodukt men huvudpersonen, en 1700-tals gestalt, har funnits levande och första tanken på att skriva något, kom till Örjan hemma i hans kök, när han satt och läste en bok om väderkvarnar. Han är en journalist som brinner för historia och det är bokens huvudpersons levnads öde som man får följa i böckerna ”Marias Mirakulösa Döttrar, del 1 – Systrarna och del 2 – Stenhuggaren, förlag Fri Press, Rävlunda-Göteborg.

En tredje bok är på gång och finns ännu bara som lite nerskrivna meningar och tankar.

Är man intresserad av sydskånsk historia kan man hålla koll på Örjans sida http://www.orjanolsson.se där kommer han att skriva mer om hur processen har gått till. Där kan man även beställa böckerna.

Under kvällen bjöds det på musikframträdande, föredrag, boksignering och mingel.