Skriv ut

Hårsjö syförening är unik i flera avseenden. Dels är det en av de allra äldsta syföreningarna och dels är det föreningen som under de gångna 105 åren aldrig haft vald styrelse, ordförande eller kassör. Ändå fungerar det, kanske därför att bykänslan ger sammanhållning. Medlemsantalet i föreningen var mycket stort vid bildandet för 105 år sedan men minskade med åren men nya medlemmar tillkommer.


Kvällens samling inleddes med kort illustrerad andakt av Calle Präst och efter serverringen började försäljningen med Calle Präst som klubbförare men avlöstes i halvtid av munvige Jan Rosén. Högsta pris gavs för en oljemålning av Karin Nilsson, född i Englarp. Målningen föreställde Tidemanstorp och kostade 1 200 kronor. I övrigt var det rikt utbud av allehanda alster från smyckeskrin till honung och olika former av textilier. Sammanlagda intäkterna från kvällen blev drygt 21 500 kronor.

Bengt Jönsson blev ägare till oljemålningen av gamla torpstugan i Tidemanstorp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tidigare års inkomster från auktionerna har fördelats till bland annat Svenska kyrkan, Lutherhjälpen, EFS och Rädda barnen.