Lördagskåseri...

Skriv ut

 

Norgeresan (fortsättning)
När jag ser tillbaka på vad som hänt sen de dagarna för nästan precis 50 år sedan, så kan jag inte förstå allt som jag upplevt sen dess. Mina barn har hunnit bli mellan 50-60 år alla tre och min f.d fru död sen många år.

Men nu hade vi kommit in i Norge med sikte på Oslo, vi svalde förtreten med det som tullen tog och glädjen kom tillbaka. Det var ju tidigt på sommaren så campingplatserna var långt ifrån fullbelagda, så efter några mil hittade vi vårt paradis vid en namnlös sjö. Vi reste vårt lilla och skamfilade tält och badandet tog över för våra barn, ja för hela familjen.

Camping, Ekeberg, Oslo

Vi grillade korv och dukade fram det vi hade, tröttheten tog över. Men grabben i vår familj lyckades skada en tå på bryggan, på grund av att en spik stack upp ur trävirket. Men efter stillat blodflöde så föll alla i god sömn. Nästa dag lämnade vi tältet kvar vi räknade med att uppleva ro och stillhet även på återresan.

Oslo låg framför våra fötter med Holmenkollen, Frognerparken och Vigelands anläggningen i första hand. Gustav Vigeland gjorde statyer i granit, brons och smide, fantastiska konstverk i våra ögon. Den största sevärdheten var nog “Monoliten”, med sina 121 figurer, varav den största var 17 meter hög. Det säga att graniten till den hämtades i Bohuslän.

Därefter skulle vi till “Vinmonopolet”, det enda som fanns.

När vi svängde in på gatan där, hörde vi ett stort skrammel. Till vår förtret kom det från vår egen bil. Ljuddämparen släpade efter oss med buller och bång.

Fortsättning följer....