Världspremiär i Vittsjö?

Skriv ut

VITTSJÖ. En vågad rubrik kan tyckas men när något sker för allra första gången oavsett var i världen detta sker, det kan man väl ända kalla för en världspremiär.

Det hela började med att jag denna ljumma sommarkväll ( 3 augusti) begav mig till Vittsjö kyrka för att lyssna på Ingela Persson (alt) och Susanne Furenbäck (sopran)

Ingela Persson och till hö Susanne Furenbäck

Att det var deras allra första offentliga framträdande, ja det fick jag veta när jag pratade med dom efteråt. Men där och då i början, ja då hade vi ingen aning.

Kvällen inleddes med att Christer Frostensson hälsade oss alla välkomna in i kyrkans svala rum och talade även om att på söndag 7 augusti är det Byggmästarnas söndag. Dock inte enbart för yrkeskåren i sig utan för oss alla, vi bygger ju alla något, om än inte hus så bygger vi i oss själva. Därefter ringde klockorna oss samman.

Christer Frostensson

Ingela och Susanne berättade att det var deras gemensamma intressen som förde dom samman, sång, pianospel, hästar, livet på landet och körsång. Utifrån detta började dom sjunga tillsammans.

Endast ackompanjerade av Kerstin Sturesson på piano inleddes kvällen med psalm 753- Nu är det härligt att leva. Vi som var där fick gärna sjunga med. 

Ingela Persson, Susanne Furenbäck och Kerstin Sturesson

Ljuvlig stämsång blev det när dom framförde Det går en vind över vindens ängar, följt av Esmeraldas bön och därefter en kort paus där Christer Frostensson tog upp ämnet inför söndagens innehåll och budskap. Att ett hus inte enbart består av väggar och tak, det behövs även fönster så att vi får in ljus och även kan se vad som händer därutanför både bildligt eller bokstavligt. Avslutade med en kort bön och därefter sjöng vi tillsammans psalm 166 – Sorlet har dött.

Kerstin framförde Invid din källa av Urban Rosengren och så var det åter dags för Ingela och Susanne att äntra scenen och nu fick vi lyssna till psalm 758 Herre till dig får jag komma. Ted Gärdestads För kärlekens skull samt Olle Adolphssons Österlens dalar.

Kerstin spelade Anthem ur Chess och som avslutning på kvällen sjöng Ingela och Susanne En värld i harmoni.
Varma applåder, välsignelse och så till allra sist sjöng vi gemensamt psalm 190 Bred dina vida vingar.

Som sagt, det var när vi talades vid efter framträdandet som jag fick veta att detta var första gången dom sjöng så här tillsammans och då slog det mig, det var ju premiär och dessutom alldeles gratis. Bara synd att inte fler hade anammat denna spelning i Vittsjö kyrka och till er som inte var där kan jag tala om att där gick ni miste om något.

Stort tack till er Ingela och Susanne för eran skönsång, hoppas ni återkommer.

En helt fantastiskt ljuvlig sommarkväll tog emot oss när vi kom ut från kyrkan och passade då på att ta mig ett titt på de blomsterängar som nu finns vid kyrkogården och här nedan kommer några av de bilder jag tog denna kväll.