Polkinghorne säkrade tre poäng för Vittsjö

VITTSJÖ. Helt som väntat blev det för Vittsjö en svår match mot vilt kämpande AIK. AIK som ligger sist i tabellen förlorade dessutom senast på hemmaplan mot Hammarby. Vittsjö vann dock genom Clare Polkinghornes vackra nickmål matchen med 1-0 men var mycket nära fler mål.

Clare Polkinghorne sätter 1-0 till Vittsjö

Redan från start var det hemmalaget som tog grepp om matchen. Under de första tjugo minuterna bombarderade man Milla-Maj Majasaari i AIK målet. Hon gjorde dock flera fina ingripande. Såväl Jutta Rantala som Linda Sällström var mycket nära att ge Vittsjö ledningen men sköt över målet. Det kom att dröja till matchens 39 minut då Clare Polkinghorne säkert satte pannan till bollen och Vittsjö mycket rättvist tog ledningen. AIK lyckades faktiskt inte skapa någonting, inte ett enda skott mot Sabrina D´Angelo i Vittsjömålet. Detta till stor del beroende på hemmalagets utomordentliga försvarsspel. Halvleken slutade 1-0 för Vittsjö.

Under andra halvlek fick stundtals AIK igång sitt spel men man lyckades inte någon gång komma till ordentliga avslut. I stället var det Vittsjö som skapade de farliga avsluten. Återigen fanns duktiga Milla-Maj Majasaari i målet ivägen. Men samtidigt var hemmalagets försök att göra mål aningen ”tafatta”. I den 83 minuten gör Milla-Maj Majasaari ett misstag som en målvakt på hennes nivå inte får göra. Detta renderar i rött kort och en utespelare fick ikläda sig rollen som målvakt. Detta bottnat i att AIK redan gjort sina lagstadgade byten. Katrina Gorry skjuter ett hårt skott som tyvärr tar i högerstolpen.

Bollen tar i stolpen

Närmare fler mål i matchen kom inget av lagen. När domare Sara Persson efter tre minuters tilläggstid blåser av matche vittnar resultattavlan om hemmaseger med 1-0.

Nästa söndag spelar Vittsjö årets näst sista match och då borta mot Piteå. En match där risken är mycket stor att det finns snö på marken.