QBIK:s tränare fick ångra sitt självsäkra uttalande 2011

KARLSTAD. – ”Det är inget lag som kommer gå obesegrat genom serien” -sa Andreas Johansson före matchen mot Vittsjö.

-Jag såg dem i lördags och det skrämde inte. De har inte samma bredd i laget som vi har. Å andra sidan har de en spelare (Sofie Andersson) som gör minst ett par mål varje match. Henne måste vi förstås se upp med. Det ska vi klara, herregud, det är inte Arsenal vi ska möta. Vi åker för att ta tre poäng" -fortsatte Andreas Johansson före matchen.

QBIK förlorade seriefinalen mot Vittsjö med 2-0 den 14 augusti 2011 och det var egentligen aldrig något snack om saken. QBIK inkasserade sin första förlust på 2 år på Tingvalla IP och man gör det mot ett mycket bra fotbollslag, -Vittsjö.

"-I första halvlek spelar Vittsjö riktigt bra fotboll, medans vi ser ut att vara någon helt annanstans, än på Tingvalla IP. I andra halvlek jämnar vi ut spelet och är ett ribbskott från 1-1. Men sett över 90 minuter så visar Vittsjö varför dom ligger etta i tabellen och är obesegrade. Ett rättvist resultat" berättar Andreas Johansson.

Vittsjös mål tillkommer efter fint anfall med flera pass inom laget innan Sofie Andersson skjuter 1-0 via Yatrakis och stolpen, från ca 18 meter.

I andra halvlek lyfter sig QBIK och börjar hitta tillbaka till något som liknar ett passningsspel. Stundtals trycker man tillbaka Vittsjö och är ett ribbskott från 1-1, när Stina Björkström lossar vänsterkanonen.

Vittsjö har en skyttedrottning som nu har gjort 22 mål... -det är nästan lika många som hela vårat lag har gjort! Hon betyder givetvis väldigt mycket för Vittsjö" säger Johansson. Sedan kommer 2-0 på hörna i 83 minuten, efter att bollen åkta fram och tillbaka som en flipperkula i straffområdet. Givetvis är det återigen skyttedrottningen Sofie Andersson som trycker dit den, påpassligt, suckar Andreas Johansson, efter matchen.