Vittsjö vann med 6-0 mot Kalmar

KALMAR. På ett nästan folktomt Guldfågeln Arena möttes under måndagskvällen Vittsjö och Kalmar i den 18 omgången av damallsvenskan. Ett Kalmar som grundat i stora ekonomiska problem ställde upp med ett nästan helt nytt mycket ungt lag. I hemmalaget finns idag endast fyra spelare kvar från det Kalmar som startade damallsvenskan våren -23.

Inget snack om att Vittsjö var det bättre laget både offensivt och defensivt, samtidigt som man hade lite problem att förvalta alla sina chanser. Matchen blev en bra träning i offensivt spel, säkert något att bygga vidare på för laget.
Samtidigt måste man beundra det mycket unga o orutinerade Kalmarlaget som verkligen kämpade i 90 minuter. Ett lag där 24 åriga lagkapten och före detta Vittsjö-spelaren Amanda Persson räknas som en av veteranerna.

Sarah Stratigakis bidrog i hög grad till vinsten efter suveränt slagna hörnor

Första halvlek inleds med att Clara Markstedt är mycket nära att redan efter tre minuter ge Vittsjö ledningen. Lisa Klinga nickar i stolpen i 8 minuten. Via fin assist från Linda Sällström sätter Clara Markstedt enkelt 1-0 till Vittsjö. Efter halvtimmen spelad har Vittsjö skapat mängder av chanser men har bara gjort ett mål. Säkert skapar den mycket hala planen problem för båda lagen. I den 37 minuter efter återigen fin hörna av Sarah Stratigakis sätter Lisa Klinga vackert pannan till och Vittsjö tar ledningen med 2-0. Linda Sällström mycket nära utöka ledningen ytterligare men duktiga danskan Laura Nilsen i Kalmar-målet räddar. Clare Polkinghorne nickar säkert in 3-0 i den 45 minuten, återigen via hörna.

Vittsjö gör redan från start i andra halvlek byte där Charlotte Grant och Moa Karlsson kommer in. Tio minuter in i halvleken är det Vittsjö som helt dominerar matchen. Efter timmen spelad kastar Stratigakis sig hellång och nickar men återigen räddar duktiga Kalmarmålvakten Laura Nilsen från ytterligare baklängesmål. I den 67 minuten, återigen efter fint slagen hörna av Stratigakis nickar Nellie Persson in 4-0 till Vittsjö. Två minuter senare gör Hanna Ekengren 5-0 via superb assist från Clara Markstedt. I den 71 minuten skapar Kalmar sin första hörna, detta mot 16 hörnor för Vittsjö såhär långt. Sällström mycket nära mål i 77 minuten, bollen strax utanför. Vittsjö gör byten, Kajsa Lind och Cajsa Rubensson avlöser Linda Sällström Sandra Lynn. Efter först räddning av Kalmarmålvakten Laura Nilsen fick hon sedan se på när Kayla Adamek på returen hårt sätter 6-0 till gästande Vittsjö. Kalmarmålvakten Laura Nilsen gör därefter flera superräddningar i slutminuterna.

Genom segern har Vittsjö nu 33 poäng och går förbi både Rosengård och Kristianstad upp på en femteplats i tabellen.

Nästa match för Vittsjö spelas på Vittsjö Idrottspark den 10 september kl 15 mot Växjö.