”Spåren efter mina steg”, låtskatterna efter Ted och Kenneth Gärdestad

Skriv ut

VITTSJÖ. Mingel i foajén på Medborgarhuset i Vittsjö. En stor publik njöt av dricka och tilltugg under trevlig social samvaro.

Arrangör Vittsjö Bjärnum Teaterförening hade gjort inramningen till kvällens föreställningen "Spåren efter mina steg”. En musikteater om bröderna Ted och Kenneth Gärdestad.

Catherine Jeppsson sjöng och berättade och Rune Lindqvist spelade piano och sjöng. Så lotsade de oss igenom låtskatterna som Ted skrev musiken till och Kenneth texterna. -”Jag vill ha en egen måne”, ”Himlen är oskyldigt blå”, ”Sol vind och vatten” och ”För kärlekens skull”, var några av melodierna.

På borden i teatersalongen där kaffet och hallongrottorna stod uppdukade låg allsångshäfte och alla sjöng med i de kända melodierna.

Carthrine Jeppsson

Teds liv kantades ju av mycket ångest och perioder av nedstämdhet. Ett liv som fylldes av vemod och sjukdom men också med stora framgångar. Ted sökte sig till Bhagwan rörelsen i USA under en tid men inte det hellre tycktes hjälpa honom mot den dåliga psykiska hälsan. Kenneth var också ett stort stöd och betydde mycket för sin bror men det hjälpte inte Ted.

Trots alla framgångar Ted haft med bl.a melodifestival, folkparks succe, skivkontrakt med Sweden Music så blev hans liv outhärdligt för honom så den 22 juni 1997 tog Ted sitt liv.

Men filmen om honom, boken om hans liv som brodern Kenneth skrivit och alla melodierna lever kvar för alltid.

Föreställningen avslutades med extranummer "Sol vind och vatten".