Skriv ut

 

Det var cirka 30 medlemmar som samlades till årets första medlemsmöte. Lions Club Vittsjö Bjärnum har sina månadsmöten på Wittsjöskog om man inte besöker något företag i närområdet. Som vanligt intogs en måltid, denna kväll bestod den av ärtsoppa med varm punsch och så naturligtvis pannkakor med sylt och grädde. Att det blev en populär måltid är kanske inte så svårt att förstå. Ärtsoppa och pannkakor hör ju torsdagarna till.
Mätta och belåtna bänkade vi oss sedan och fick höra Philip Gardemo berätta om det liv han levt tidigare – ett liv fyllt av drogmissbruk. En separat artikel om Philip, hans liv och den verksamhet han i dag driver, kommer senare.
Sedan blev det månadsmöte och detta inleddes med inval av 3 nya medlemmar. Lions syften och etik föredrogs av Gösta Kållberg och Bert Oredsson. Därefter svarade de 3 blivande Lionsmedlemmarna ja på Claes Brauers fråga om de ville leva upp till dessa syften och etik. Claes överlämnade medlemscertifikat och Lionsnål till Elise och Peter Corfitzen samt Charlotte Dacke. Lions Club i Vittsjö-Bjärnum fick i och med detta inval 2 generationer från samma familj – det betyder en stor sänkning av klubbens medelålder. Charlotte Dacke är dotter till Bengt Svensson och hans hustru Marianne i Hästhult och hon blev klubbens 35 medlem. Efter detta var det som vanligt igen – vanligt månadsmöte alltså.