EN TIDIGARE KNARKARE BERÄTTAR OCH SER FRAMÅT.

Vi trygga och välmående vittsjöbor tror nog allmänt att vi är förskonade från varje form av narkotika i vårt Vittsjö. Så är det inte. Det förekommer faktiskt försäljning av knark även i vår vackra idyll. Troligen inte i någon större omfattning men Philip vet och gör allt han förmår för att skydda våra unga från att utsättas för samma elände som han själv gått igenom. Av sekretess skäl är han givetvis förhindrad att berätta men, vi som lyssnade till hans berättelse, tror honom.
Efter att i fängsligt förvar ha avtjänat sina knarkbrott försökte Philip komma med i KRIS. Det står för Kriminellas Rätt i Samhället. Han nekades dock medlemskap eftersom han behöver metadon för att fungera efter alla år som missbrukare. KRIS accepterar inte tillrättakomna missbrukare som medlemmar om de måste ha någon form av stimulantia. Han gick då med i organisationen X-cons-Skåne/Hässleholm.
De kommunala organen och andra institutioner i samhället är tyvärr inte så benägna att ge X-cons det stöd de behöver för att kunna arbeta utan att tigga pengar. Det finns osynliga spärrar för ett rationellt hjälparbete i vårt samhälle trots att de flesta vet hur starka de krafterna är, som gör vad som helst för att sälja sitt manipulerade heroin. Tullen blir gång efter annan utmanövrerad av listiga kemister som med finurliga metoder manipulerar knarket och därmed lagen och förvandlar det olagliga heroinet till ett lagligt medel. Sådan är situationen.

X-cons finns i sin lokal i Hässleholm där de bjuder in de som är i riskgruppen eller som bara vill prata med Philip och hans medhjälpare.
Lions Club beslutade på sitt månadsmötet att ge stödbidra till X-Cons. Ni som vill stödja X-cons kan använda er av bankgiro 463-7385. Ett stödmedlemskap kostar
200 kronor per år.

X-Cons Hässleholm     Ordförande: Philip Gagnemo
Kassör: Anders Karlsson
Sekreterare: Aron Grandhal
X-Cons hemsida: www.x-cons.se
mejladress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

X-Cons Hässleholm Sponsorer:
- Länsförsäkringar Göinge
- Tonys Bilshop Markaryd
- XL Bygg Norinsson och Persson
- Gussiwood
- IRIS Blommor Hässleholm
- Eks Radio
- Pastavagnen Hässleholm
- Grus och Makadam i Vittsjö AB
- ABF Skåne Nordost
- Atelse MB Vinslöv
- Tryckshopen
- Din Hårvård

Rotary:
- Hässleholm Västra Rotaryklubb
- Hässleholm Östra Rotaryklubb
- Hässleholm Snapphanen Rotary
- Vittsjö Bjärnum Rotary 

Lions:
Vittsjö- Bjärnum Lions club

 

Top