Skriv ut

RÄDDA LIV KAN ALLA GÖRA.
Vi i SPF Trivsam hade under hösten 2009 vid tre tillfällen , utbildning i hjärt och lungräddning där användandet av hjärtstartare ingick, vi var ett trettiotal medlemmar som tog tillfället att utbilda oss i detta viktiga kunnande. Utbildare var Herbert Lindgren från Civilförsvarsförbundet.

Vi tyckte att detta var så intressant att undertecknad tog upp frågan vid samråds-mötet i januari 2010 om att skaffa en hjärtstartare till en centralt plats i Bjärnum där allmänheten lätt kan nå den, vi fick en så bra respons på denna fråga att vi började undersöka intresset bland företag och föreningar om att bidra ekonomisk till detta.
Det var överväldigande positiva svar men först skulle vi ha en plats att placera hjärtstartaren på och vid första kontakten med Kent på ICA Olof Nils, självklart att vi kan ha den här sa han. De 12 företag och föreningar vi frågade sa alla ja, de lämnade bidrag med lite olika summor och vi fick ihop inte mindre än 26.500:- kronor.
Från den 18/1 är hjärtstartaren på plats i ICA Olof Nils i Bjärnum, den sitter i ett larmat skåp innanför entrèn. Alla kan använda en hjärtstartare men en liten utbildning på 2 timmar är bra att få, hemtjänsten i Bjärnum blev genast intresserade av detta och skall nu utbilda sina medarbetare ( 17 st. ) Om det är någon som vill gå denna KOSTNADSFRIA UTBILDNING så kontakta undertecknad Olle Olsson.