VITTSJÖKÖREN VIDGAR GRÄNSERNA

 

 

 

 

 

 

 

Vittsjökören – eller som Christine Zakrisson valde att kalla den i dag, Vittsjö-Cramo-kören – sjöng i eftermiddags på Maxi i Hässleholm. Deras skiva som började säljas vid Vittsjödagen kommer i fortsättningen att även säljas inte bara hos ICA Nära i Vittsjö utan även på ICA Maxi i Hässleholm och på restaurangen på Vittsjö Golfklubb.
Kören var något decimerad men det lät mycket bra ändå – synd bara att Maxi inte kopplade in sitt högtalarsystem så att man kunde höra dem var man än var i butiken. Nu var akustiken kanske inte den bästa men humöret på körmedlemmarna på topp och de gav verkligen ”järnet”.
Självklart sjöngs tävlingslåtarna ”Lyssna på ditt hjärta” och ”Lean on me” och avslutningsvis bjöds det på en ny låt ”Det vackraste”. För mig tre mycket olika låtar och jag vet egentligen inte vilken jag tycker bäst om – var och en är fin på sitt sätt.Christine, Stina, berättade att nästa framträdande blir på Bjärnumskarnevalen i augusti och om hon ”får som hon vill” blir det fler fortsättningar. Håll koll.
Jag passade på att prata med några av körmedlemmarna. Mor och två döttrar Aronsson, Karina, Emma och Josefine. Emma är den av dem som har sjungit i kör tidigare men det var mamma Karina som såg annonsen om audition.
-    Ja, säger Emma, mamma berättade för mig om annonsen och vi pratades vid. Det slutade med att vi den absolut sista dagen anmälde oss alla tre och – vi kom med alla tre. Det har varit jättekul och vi har haft mycket roligt och det skall bli roligt om det blir en fortsättning.
Detsamma säger Janne Noring när jag frågar honom. Han vill absolut vara med även i fortsättningen men hoppas på att det skall bli fler killar i kören för just nu är han ensam man..
-    Ja, inte för att jag känner mig ensam, säger Janne, men det kan behövas några fler manliga röster.
På frågan om han sjungit i kör tidigare eller hade andra meriter svarade Janne
-    Nej jag har bara sjungit i privata sammanhang, ja kanske lite karaoke ibland, men inte i kör. Stina frågade mig om jag inte skulle vara med och uppmanade mig att anmäla mig till audition och ja, du ser, nu står jag här och jag vill gärna fortsätta för det är både roligt och givande.
Till sist kan jag bara konstatera att det finns ett enormt go i körmedlemmarna och en sångarglädje som sprider stor glädje till alla som lyssnar. Jag hoppas få följa er på vägen i fortsättningen.

Top