Skriv ut

BJÄRNUM. Under onsdagen hade BGI med Rebecka Davidsson i spetsen skapat fotbollsturnering för sportlovslediga ungdomar. Det var välbesökt då vi besökte idrottshallen under förmiddagen.

En av matcherna i full gång

Rebecka berättar att det just nu är ungdomar i grupperna förskola – årskurs3 samt åk 4- 6 som spelar. I eftermiddag är det de lite äldre i åk 7- 9 som tar idrottshallen i besittning. Just nu har vi så många att vi har fått skapa flera lag. Några lag får vila medan andra spelar och det behövs nog. Spelprincipen är att ”alla möter alla”.

Toppenkul tyckte Alfred, Algot, Oscar, Simon, Bastian och Bobo

Målet är framförallt att låta ungdomarna ha kul, vi lägger inte så stor vikt vid tävlingsmomentet. Alla kommer att få diplom efter dagen. Naturligtvis hoppas vi också att några blir så intresserade att de fortsätter med fotbollen då vi drar igång uppe vid idrottsplatsen, lite längre fram i vår, fortsätter Rebecka.
Du, jag ser bara en tjej här? Ja, det är ett problem. Vi är medvetna om detta och skall försöka få igång tjejfotboll. Tanken är att vi till våren skall göra en extra satsning typ ”prova på” för att försöka väcka intresset för fotboll även hos tjejerna.

Lite fler bilder;