Guldkorn i bygden

 

FINJA. På söndagskvällen fanns möjlighet för den intresserade att lyssna till ljuv sommarmusik. Kyrkan är som lokal och med sin akustik en fantastisk plats för framförande av musik.

Kvällens gäst i Finja kyrka var Anna Wanselius. Hon har bland annat varit frilansmusiker i USA under många år och även medverkat en säsong i TV-showen ”Who’s line is it anyway.

Musik i sommarkväll startade med som sig bör -”ljuva sommartid”, med Anna på tvärflöjt, ackompanjerad av Ingvar Albihn på piano och Fredrik Persson på bas. Efter detta framförande kunde publiken i den nästan fullsatta kyrkan riktigt känna sommaren, dofterna och den ljumma värmen, trots det kyliga vädret.
Detta var bara början, snart hade vi lyssnat till ”Kristallen den fina” och ”what a wonderful world”. Höjdpunkten var nog ”Annies Song” av John Denwer, det rös i kroppen och applåderna ville inte sluta.
Ingvar Albihn framförde därefter ett stycke av Wilhelm Pettersson Berger, detta på piano. Det var nog mer än jag som riktigt kunde ”se” Frösön, Storsjön, ängarna, blommorna, - så ljuvligt.
Kvällen fortsatte med att Sofia Albihn sjöng ” Du finns alltid här hos mig”, med Anna på tvärflöjt. Vilken röst Sofia har!
Anna fortsatte med ”Aftonpsalm” av Thomas Boström och ”under ytan” av Svenningsson. Programmet som nu varat en dryg timme avslutades med att Sofia sjöng ”Every Day”, med Anna på saxofon.
Det kommer fler liknande musikguldkorn i vår bygd. Musik i sommarkväll finns på flera orter, ofta i våra kyrkor under sommaren.

Top