Trygg i Vittsjö hjälper polisen

VITTSJÖ. Som vanligt har Tryggbilen kört sina rundor under natten till idag söndag. Natten hade varit lugn, och vi hade bara sett en stor mängd små kaniner och några ensamma nattvandrare, dock var ett par av dem inte så stadiga på benen, men så är det ju en lördagsnatt.

Då vi vid 01.30-tiden kom in till byn efter en runda till Emmaljunga, möttes vi av en polisbil vid Gåvan, och som vanligt stannade vi och pratade med dem. Vi fick då frågan om vi hade iakttaget några okända personer eller sett om någon fönsterruta var sönderslagen.

Polisen hade fått information om att någon hört ”glaskross” i centrala Vittsjö. Det hade vi inte. Vi uppmanades att se efter söndriga fönster vid vår fortsatta körning. Vi fann ganska snart att det var Munskänken som haft besök av ovälkomna gäster. Fönsterrutan till entrédörren var insparkad och någon hade varit inne och troligen bara tagit några öl. Efter kontakt med Charlie och lite hjälp av poliserna satte vi upp en plywoodskiva framför dörren. Poliserna körde snabbt till Hässleholm för att kanske stoppa de ungdomar som enligt vad vi hört i radion höll på att sabotera saker någonstans i staden.
Det kändes ganska bra när vi avslutade vårt pass att vi kunnat göra en insats för vår by även om vi inte kunde förhindra att dörren blev insparkad.
Har du möjlighet att hjälpa till som chaufför så kontakta gärna via vår hemsida.

Top