Trygg i vittsjö nära ta dieseltjuvar.

VITTSJÖ. Natten mot fredagen var det åter dags för dieselstölder i Vittsjöområdet. Det var strax efter midnatt som Trygg i Vittsjö blev uppringd av en lantbrukare i Hästhult. Det gällde då en pågående dieselstöld. På väg mot brottsplatsen larmade naturligtvis Trygg i Vittsjö polisen. I detta läge kunde vi också uppge för polisen att en vit Audi med registreringsnummer XXX 094 befann sig på platsen. Troligen fanns det också fyra personer kopplade till stölden/stöldförsöket.

Efter kartstudier försökte vi att med Tryggbilen om möjligt genskjuta den vita Audin dock utan resultat.

På plats hos lantbrukaren i Hästhult framkom att två personer kommit gående på vägen för att kort därefter påbörja stöld av diesel. Personerna förstod efter ett tag att de blivit upptäckta och sprang från platsen. I samma ögonblick lämnade den vita Audin också platsen men i motsatt riktning. I detta läge befann sig alltså två kvarlämnade personer på flykt. I samband med att Tryggbilen kom till gården har troligen den vita Audin kört runt via Hårsjö för att hämta upp sina medbrottslingar.

Vid närmare kontroll på brottsplatsen kunde fastställas att dieselstöld hade genomförts. Dessutom hade en nästan fylld dunk kvarlämnats på platsen.
Polisens ledningscentral kontaktades åter och Trygg Vittsjöpatrullen lämnade en komplettering till tidigare rapport. I detta läge gjorde också lantbrukaren en anmälan om stöld.
Tidigare i veckan har stölder av just diesel ägt rum i Hörja, Hässleholm samt i Röke. Det är tydligt att vi har dessa objudna nattgäster i vår bygd. Genom att vara lika observant som lantbrukaren i Hästhult samt att omedelbart tipsa polis och Trygg i Vittsjö kunde denna gång värdet av det stulna begränsas.
Det är fortfarande semestertider och flera är kanske bortresta. Var observant, notera tidpunkt, bilnummer och annat som kanske avviker samt var inte rädd att rapportera till polis och Trygg i Vittsjö. Tryggbilen har nummer 070 893 06 85 och finns rullande årets flesta nätter.
Som du förstår gör Tryggverksamheten en stor insats. Vi ser gärna att fler ställer upp som chaufförer. Enklast gör du detta via Trygg i Vittsjö hemsida  http://www.tryggivittsjo.se/

Top