TJERNOBYLUNGDOMAR KOMMER ÅTER

EMMALJUNGA. Under 18 år har ett antal ungdomar från det av kärnkraftsolyckan drabbade Tjernobyl haft lägervistelse i Broby. För 6:e året kommer ungdomarna, ett 60-tal med ledare till Emmaljunga, Verum och Vittsjö för att underhålla med sång och musik.
Fredag den 27 kommer gruppen till kyrkan i Verum klockan 19 för att underhålla på ett trevligt sätt med bygdelaget som inbjudare. Där liksom på andra platser sker insamling som kommer att fördelas till lägervistelse och dessutom får ungdomarna kläder och andra dagsnödvändiga saker med sig hem till Kiev.
Till skolan i Björstorp kommer busslasten med ungdomar den 31 juli sedan de varit på älgsafari i Markaryd. Det är skolans Fastighetsförening som står som värd för inbjudan och detta program börjar klockan 17. Det är sjätte året som skolan och planen upplåts till de drabbade ungdomarna där Fastighetsföreningen står ansvarig för det praktiska vid samlingen. Alla kan där ha tillfälle till fika eller en varm korv.
När ungdomarna kommer till förläggningen i Broby utrustas de med kläder och andra nödvändiga personliga saker. Visserligen lever befolkningen inte i direkt armod i Tjernobyl men det är knapphetens lag som gäller. Vid ankomsten till Broby får de kläder och skor av sådant utförande och kvalité som de inte har kunnat drömma om i sitt drabbade hemland.

Top