Osäker tillgång av Kräftor i Vittsjön inför premiären den 10 augusti

VITTSJÖ. Det kommer att genomföras kräftfiske enligt plan, uppger Vittsjö Fiskevårdsområdes ordförande Karl-Eve Lunnergård och sekreteraren Jan Johansson.

Två provfiske av kräftor är nu genomförda enligt beslut vid föreningens årsstämma.
Jan Johansson som varit med vid fisketillfällena, uppger att det första fisket som genomfördes i juni gav ett mycket bra resultat. Däremot gav det andra fisket nyligen ett betydligt sämre resultat. Vad detta beror på vet vi inte, säger Jan.
Det är alltså två helt olika resultat man fått och inför detta är styrelsen lite bekymrad. –Jag hoppas verkligen att folk inte reagerar negativt om det skulle bli sämre fångst i år, säger Jan lite oroligt. Han avslutar med att säga, -skulle någon vilja hoppa av så går det naturligtvis bra. Tar man detta beslut, är jag tacksam om man i så fall hör sig till någon i styrelsen, avslutar Jan.

Det blir alltså kräftfiskepremiär i Vittsjön med start klockan 17.30 den 10 augusti. Det blir också ett andra fiske den 24 augusti.
Inför varje fiske gäller som vanligt samling vid Sjöstugans parkering klockan 16, reservplats vid regn är Godsmagasinet. Här sker bland annat lottning av fiskeplats.
Mer information om kräftfisket finns på fiskevårdsföreningens hemsida som är http://vittsjo-nya-fvo.gundrastorp.se/

Top