Skriv ut

VERUM. Det var sångens, musikens och glädjens kväll i Verum kyrka då ungdomar från det kärnkraftsdrabbade området vid Tjernobyl som gjorde samlingen till en högtid inför nästan helt fullsatt kyrka med 192 besökare. Det var ett 40-tal ungdomar från det drabbade området som underhöll med glädje. Kollekten till de drabbade ungdomarnas lägervistelse uppgick till 10 572 kronor.
Den stora och välsjungande kören med ungdomar från Tjernobyl i Verum kyrka.


Under 18 år har Bert och Rolf Tillman i Broby varit organisatörer för den grupp ungdomar som bjuds till Broby och andra platser i området. Under den månad som ungdomarna vistas i Sverige har och kommer de att göra offentliga framträdande på tolv platser och dessutom ordnas flera utflykter i grannskapet med bland annat älgsafari i Småland.

I Verum kyrka presenterade Rolf Tillman den välsjungande gruppen som inledde med signaturmelodin På läger i Broby, sjungen på svenska. Under sångerna var det orkestern som ackompanjerade med dragspel, fiol, gitarr och trummor och några andra instrument medan sångarna själva höll takten med handklappningar. Med tvärflöjt och saxofon framfördes musikstycke och i en paus informerade Rolf Tillman om solskenshistorian med saxofonen.

Bland annat sjöng gruppen Man ska leva för varandra, även denna sång på svenska med oanade röstresurser från ungdomarna. Med eget ackompanjemang av små klockor framförde sex flickor Änglasången. Carl-Olof Danielsson höll kvällsandakten som översattes till Ukrainska språket av en svensktalande jänta från Ukraina. Vid avslutningen av programmet sjöng guppen på svenska Jesus älskar alla barn.

Verum kyrkliga församling arrangerade och tack förmedlades av Ingvar Larsson som överlämnade blommor till Alona som både organiserade och var tolk. Avslutningen var traditionell då alla ungdomarna i Tjernobyl vandrade omkring i kyrkgången och delade ut ”natti nattikram” till besökarna. Innan hemfärden mot Broby tog sin början var det kvällsfika i församlingshemmet.Tre jäntor spelade stämningsfull musik till fiol.

En av deltagarna från gruppen framförde solo med tvärflöjt.

 

Gruppens allt i allo har just fått blommor av Ingvar Larsson