Vittsjö spelade oavgjort 1-1 mot AIK FF

STOCKHOLM. Det blev en jämn match mellan AIK FF och Vittsjö GIK på Skytteholms Ip. En match som också slutade med resultatet 1-1. Visst saknades både Sandra Adolfsson och Kendall Fletcher. Vittsjö var tvingade till en nykomponerad backlinje och ett delvis nytt mittfält.

Danesha Adams har nu gjort 9 mål för Vittsjö i allsvenskan

Samtidigt skall vi minnas att AIK inte är ett dåligt lag. De har vunnit över både Malmö och Göteborg hemma. Med tanke på detta läge för Vittsjö skall vi vara stolta över vad våra Vittsjötjejer uträttade under eftermiddagen. Oavgjort borta mot AIK med inte helt bästa förutsättningar för laget är nog snarare att teckna som en bra insats.

Ser vi till matchbilden så var det på pappret en viss dominans för AIK. Detta inte minst genom sina 11 skott mot mål jämfört med Vittsjös 6 skott. Däremot ger antalet frisparkar en lite annan bild, AIK hade 7 medan Vittsjö hade hela 12 stycken.

Direkt från matchen. Just nu möter Vittsjö GIK Stockholmslaget AIK FF på Skytteholms IP. Efter drygt 4 minuter gorde Danesha Adams matchens första mål. Målet är Daneshas 9:e hittills i allsvenskan. I 35 minuten utjämnar Jennie Nordin för AIK. Matchen står och väger. I 36 min hade Lori Chaluny ett skott i VIttsjös målställning. Tre minuter senare hade Sofie Andersson ett vasst skott mot AIK målet. Två gula kort har så här långt delats ut, Mandy Van den Berg för Vittsjö och Clara Markstedt för AIK. Efter första halvlek är ställningen 1-1.
Nu är vi igång med andra halvlek. Man rättar nu målgörare för AIK i första halvlek skall vara Maija Saari. Det verkar som Vittsjö börjar andra halvlek bra men AIK trycker på med flera vassa chanser. Ser inte riktigt bra ut just nu. Nu är det väldigt mycket AIK. NU är det en halv timme kvar av matchen. Danesha hade just ett skott mot AIK målet. Ida Olsson får ett gult kort. Tjejerna får verkligen kämpa, ser inte riktigt bra ut. Det är ett helt annat AIK idag än det som förlorade på Vittsjö Arena med 3-1 den 15 april.
Nu är det 20 minuter kvar. Lori Chalupny får gult kort. AIK byter två spelare i 77 minuten. Efter en hörna har Adams skott på mål. Nu är det snart bara 10 minuter kvar. Vittsjö byter, Emma Unkuri ut Josefine Mårtensson in. Snart bara fem minuter kvar.