Fullt ös på Stationen i Bjärnum

BJÄRNUM. Under måndagen hade ungdomarna i Bjärnum studiedag. Helen Persson vid Fritidsgården Stationen berättar att ungdomarna själv tagit initiativ till dagens aktivitet.

En mycket glad o nöjd Helen Persson till höger

De har själv kommit med alla förslag till vad vi skall göra. De har bland annat via Facebook gjort reklam för dagen. Visst hade deras reklam fungerat, det fanns väldigt många på plats då www.vittsjobjarnum.nu var på besök.

En glad Simon Tell var dagen grillmästare. Han hade fullt upp att göra vid grillen.

Tanken enligt deras förslag är att vi skall fortsätta med utomhusaktiviteter även efter det har blivit mörkt. Vi får se hur det blir med detta, det är ju ganska kallt idag. Det finns dock strålkastare uppsatta, men som sagt vi får se. Vi har ju möjlighet att vara inne på Fritidsgården om de börjar frysa.

Tjejerna var vassa i handboll

Till toner av bland annat LaLa Love, med volym som bjöd stora delar av Bjärnum på gratis underhållning njöt ungdomarna, grillade hamburgare, samtidigt som ett gäng spelade handboll på sandplanen. Någon kom och sa att tjejerna just spöat killarna i handboll. Några hade kul vid ”rollerblade-rampen”, -andra bara umgicks.

Det syntes tydligt att Miranda Bergstrand spelat handboll tidigare.

Helens strategi är att genom att aktivera ungdomarna även i planeringen få dem att ta mer ansvar. Jag hoppas, men jag är faktiskt ganska övertygad redan säger hon, detta kommer att få en fortsättning framöver. Visst är det kul säger Helen, samtidigt som hon pekar på ett gäng föräldrar som smyger förbi för att kolla läget. Du, säger hon innan hon dras iväg av några ungdomar, det har kommit en hel del nya ansikten idag. Hoppas de kommer hit fler gånger.

 

Top