Skolan samarbetar med PRO i Vittsjö

VITTSJÖ. Eva Almström, gymnastiklärare vid Vittsjö skola berättar att skolan nu för andra året samarbetar med PRO och boule. Detta är ett trevligt sätt att även ”bygga broar” samt att få eleverna att öppna ögonen för olika aktiviteter.

Vi vill att ungdomarna inför sitt val i ”fritt valt arbete” skall få flera olika möjligheter att kunna fördjupa sig. De första veckorna på terminen ägnas därför åt att prova olika aktiviteter. Tidigare har eleverna fått prova att paddla kanot, lära sig mer om natur och Allemansrätt, friidrott, spela bordtennis eller fördjupa sig i datorkunskap. Nu skall eleverna snart göra sitt val. Eva ser en ganska jämn spridning i valen, dock med en viss övervikt för friidrott.

Nils-Olof Olsson från PRO, trycker att detta är ett mycket trevligt initiativ från skolan och Eva Almström. Boule är inte bara att kasta iväg klotet, utan handlar mycket om både teknik och framförallt taktik. Detta med taktik, har vi inte tagit med idag. Nu handlar det om att få ungdomarna att upptäcka hur trevligt boule kan vara. Inte minst genom att alla åldrar kan spela på lika villkor, säger Nils-Olof.

alla kollar då Hugo åk4 mäter

När nu snart eleverna har gjort sina val, kommer två lektionstimmar varje vecka att ägnas åt dessa individuella val. Det lät bland snacket i gruppen, som att en del kan tänka sig att välja just boule som ett av sina tre val.

Amadeus åk3 hade fin stil

Även Leo åk3 hade fin stil

Top