LIONS FÖRLADE SIN DISTRIKTSKONFERENS I VITTSJÖ.


VITTSJÖ. Observanta vittsjöbor noterade säkert ett antal Liontavlor försedda med pilar lite här och var i byn under den gångna weekenden. Lions avhöll en av sina distriktskonferenser i Vittsjö och deltagarna behövde vägledas till de olika lokalerna. Man nyttjade såväl Wittsjöskog som Medborgarhuset.

Det var ett åttiotal Lions representerande distriktets zoner och klubbar, som hade valt att förlägga konferensen i Vittsjö. Lions Club Vittsjö-Bjärnum stod som värd för hela arrangemanget.

Medlemmar ur klubben hade olika funktioner för att serva gästerna. Allt förflöt utan problem och alla var mycket belåtna med såväl byn som programmet. Det var mest frågor om organisationen som behandlades. Därtill gick man igenom verksamhetsårets olika större aktiviteter där man vänder sig till allmänheten för att få ekonomiska resurser. Lions har, som alla vet, en omfattande hjälpverksamhet. En av aktiviteterna är insamlingen till Världens Barn.

Den så kallade Teatersalen i Medborgarhuset uppskattades av alla, här Presidiet under genomgång

Vart pengarna går i den insamlingen framgår av namnet. Den återkommer varje år. Även den välkända Röda Fjädern kommer att återuppstå i höst med TV-gala och allt.  Insamlingen i den aktiviteten går oavkortat till förmån för Barndiabetesfonden. En mycket behjärtansvärd insats. Barndiabetes är en livsvarig sjukdom så forskningen för lindring och kanske bot är verkligen något som borde beröra oss alla.
Lions är, som många vet, en världsomfattande organisation med ursprung i USA. Runt om i världen finns cirka 1,3 milj. lionsmedlemmar. I Sverige finns det13.000 lions i 600 klubbar från norr till söder.

Top