EN EFTERMIDDAG PÅ ARS DIVINA.

 

BJÄRNUM. Vi var tretton medlemmar i SPF Snapphanen som tillbringade en eftermiddag på Ars Divina i Bjärnum hos konstnärinnan Gunnel Götesdotter.

Vi fick en kort sammanfattning ur Gunnels spännande liv. Det är tio år sedan hon kom till Bjärnum och anser att det mest spännande är att få leva på landet efter de många boenden hon tidigare haft. Människorna är så vänliga och nyfikna här. Hon längtar inte efter några kändisar utan känner sig äntligen hemma och kan ägna sig åt sitt måleri. Gunnel tolkar gärna andligheten att vara lika med kärleken till människorna. En vacker måttstock. Hon säger även att man måste våga tro genom sina egna erfarenheter och att det är viktigt att kärleken kommer fram lite mer. Gunnel är mycket känslointensiv i sitt måleri – hon uttrycker det med färgerna. Gunnel har utställning hela september i Helsingör.

Hemma ingår hon i Bjärnumsgruppen. Det är utöver Gunnel Solveig Svensson, Lars Lindberg och Ingmar Rimheden. De finns alla representerade i den stående utställningen i galleriet.

Medlemmar i SPF besökte Ars Divina

Ars Divina är namnet på Nordöstra Skånes moderna konstmuseum. Här återfinner man bara skånska konstnärer. I den fint renoverade byggnaden inryms utöver galleriet även ett rum till Guds ära. Där förrättas både dop och vigslar. Gunnel har verkligen lyckats med renoveringen av den gamla gården under åren hon funnits i Bjärnum. Under den avslutande kaffestunden underhöll Gunnels make, förre kyrkoherden Staffan Örneskans, med sin klarinett med att spela ett par melodier hämtade från samarbetet med doktor Glader i Tyringe. Tack Gunnel och lycka till.

Top