Höstens modeplagg visades hos Gunnel Götesdotter

BJÄRNUM. Utanför Ateljé Götesdotter i Bjärnum börjar höstens färger så smått att visa sig. Inne i den stora lokalen fanns på väggarna verk av konstnären Bengt Anders från Landskrona. Även konstnären beskriver på några tavlor Öresund med ön Ven i bakgrund i höstfärger.

I samma lokal fanns på söndagseftermiddagen en ansenlig och förväntansfull publik samlad för att ta del av höstens modevisning.
Gunnel hade för modevisningen bjudit in Karin Nilsson från Modeverkstaden i Osby. Under nästan två timmar visade Karins mannekänger höstens nya modeplagg.

En hel del av de färger som naturen nu skapar, kunde kännas igen i de visade plaggen. Det fanns mycket av färgerna rött, gult, brunt, svart, och grönt.

Inspirerad av naturen sågs även skinn, päls och fjädrar som jackor, västar och halssmycken. Volanger och spetsar återkom i finare plagg som klänningar, tunikor och tunna koftor. Det var mycket blankt i toppar, vaxade långbyxor och i lackskor och i kängor. Nytt för hösten var även mönster och ränder i glada färger.
Efter en timma, under pausen pratades det livligt vid kaffeborden. Jag har varit vid Modeverkstaden, berättade någon. Jag också, sade en annan, de har en hel del märkeskläder, kanske lite dyrare men vilken kvalitet.
Visningen fortsatte sedan ytterligare en timme inför den intresserade och stilmedvetna publiken. Då hade det visats kläder för alla tillfällen, från vardags bruk till fina festen.

Både Karin och Gunnel var nöjda med modevisningen

Efter modevisningen fortsatte en del av publiken att ta del av den pågående konstutställningen som förutom Bengt Anders Landskrona, även omfattar en utställning av Perstorps- konstnären Bengt Seger.
Med tanke på fullsatt lokal denna söndagseftermiddag kommer troligen detta tema att fortsätta.

Här följer fler bilder:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top