Jaktförberedelser i Hästhult

Hästhult. Vid solens uppgång på måndag drar det igång! Många förväntansfulla och väl förberedda jägare har då nått årets höjdpunkt. Det handlar naturligtvis om årets Älgjakt.

Hemma hos Gunnar Pettersson i Hästhult var på lördagen jaktlaget samlat för att smida planer inför premiären på måndag. Jaktlaget heter Hästhults övre jaklag och ingår i Vittsjöortens älgskötselområde.

Jaktlaget består av sex skyttar och därutöver några som bland annat svarar för mathållning, men också beredskap att hoppa in för att hjälpa till då älgen är fälld med mera.

Lars Pålsson tryckte på vikten av säkra skott och säker vapenhantering. Det märktes tydlig att Lars har stor erfarenhet av jakt.

Han berättade även lite om tidigare jakttillfällen, bland annat har han fällt sex älgar på området. Lars berättade att han på måndag kommer att vara på plats i jakttornet ungefär klockan sex på morgonen och han är beredd att stanna där tills solen gått ner. Det märktes tydligt att de andra jägarna lyssnade ordentligt på Lars. Efter ett tag fick jag reda på Lars ålder, 91 år. Jag blev lite ställd, hade trott minst 20 år yngre, vilken kille!
Vi hoppas under veckan återkomma med fler rapporter från jaktlaget.

Top