Nestorn fällde älgen med perfekt skott

HÄSTHULT. Älgjakten startade för många jägare med solens uppgång, i dag måndag. Lars Pålsson, som är med i Hästhult övre jaktlag fanns på plats i sitt jakttorn redan klockan sex. Strax efter kockan nio noterade Lars flera älgar vid sitt pass. Han var först lite osäker. Trodde det var ko och kalv. Efter ett tag kunde Lars dock fastställa att det rörde sig om två kvigor.

Eftersom Lars är mycket rutinerad jägare, var det nu ”bara” att sitta absolut stilla och invänta rätt tillfälle. Avstånd till ett antal punkter i skottområdet, var naturligtvis redan mätta. Då en av kvigorna kom till just den plats där Lars dessutom visste han hade helt rent skotthåll, inga grenar i vägen, mot brann skottet av. Det blev ett perfekt skott. Älgen gick knappt fem meter.

Det blev således en lyckad älgjakt för Hästhults övre jaktlag. På fyra timmar var det hela över. Jaktlaget som jagar på ett ganska litet område har nämligen bara ett vuxet djur och två kalvar sett över tre år i sin tilldelning.

Älgen passas direkt av jaktlaget

sedan återstår en mödosam förflyttning av älgen

..fram till platsen där traktorn väntar

Det var en glad Lars Pålsson, som nu kunde konstatera att han fällt sin åttonde älg.

- Får se, i lördags sa jag till dig att detta kanske var min sista älgjakt, jag har ju faktiskt fyllt 91 år. Nog har jag fått lite ”blodad tand” nu efter dagen, man är väl inte sämre än man kan ändra sig, säger Lars och ler.

 

 

 

www.vittsjobjarnum.nu lyfter på hatten och gratulerar både skytten och jaktlaget till den lyckade jaktdagen!

Top