Mycket Bjärnum vid Hässleholms Galakväll

HÄSSLEHOLM. 10-årsjubiléet av Hässleholms galakväll inleddes med en iskall dryck i iskalla glas av is från Jukkasjärvi.

Kvällens tema var is och presentationen av pristagarna inleddes med en isbild.

 

Men desto varmare var upplevelsen av kvällen. Konferenciererna Anders och Måns presenterade inslagen med komik och glimten i ögat och skämtade hejdlöst roligt mellan pristagarna och artisterna, vilket gjorde kvällen tillsammans med duktiga artister till en rolig och njutbar tillställning.

Ett antal priser delades ut i olika kategorier. Totalt 10 priser, lika många som jubileumsåren.

Glädjande var att årets kulturpris gick till Bjärnums stora kulturpersonlighet Gunnel Götesdotter, något som hon är oerhört väl förtjänt av.

Priset överlämnades av Hässleholms kulturnämnds vice ordförande Ann-Kristin Johnsson.
Gunnel är en framstående konstnär och författare och har satt Bjärnum på kartan som kulturort genom sina många arrangemang inom konst och litteratur mm. Hon har även bildat Bjärnums moderna konstmuseum Ars Divina. Stort Grattis önskar vi henne!
Bjärnum var även representerad bland artisterna genom Sophie Rimheden, elektronikaartist, som uppträdde med sin egen låt ”Ramlar”, som kan sägas tillhöra kvällens tema genom att man kan ramla om man går på is.

Till sin hjälp hade hon sin pojkvän Magnus Åkermalm på bas och vännerna Magdalena Krantz samt Jonas Avertoft med bakgrundssång.
Från Bjärnum var också artisten och sångaren Mattias Olofsson (son till kände Mats Olofsson) som sjöng en låt från 80-talet. En skicklig sångare med en fantastisk sångröst.

Top