syföreningsauktion i Hultatorp

HULTATORP. Den 98.e syföreningsauktionen med Hultatorp syförening samlade omkring 30 besökare som fyllde upp vid kaffeborden i den gamla skolsalen. Auktionsropare var Lennart Arvidsson, Örkelljunga som inledde samlingen med solosång till eget gitarrackompanjemang. Kvällens sammanlagda intäkter uppgick till nära 16 000 kronor.

Skaran som samlades i den gamla byskolan till syföreningsauktion.

Lennart Arvidsson inledde sedan samlingen med andakt efter en psalmsång innan kaffesamkväm tog sin början. Utbudet av försäljningsgods var varierande från fågelholk till smörkniv och diverse frukter av varierande slag. Visserligen var det en syföreningsauktion men dessa alster av kvinnligt handarbete har minskat år efter åt till skillnad från första auktionen 1915 då det var uteslutande handarbeten som framställts av medlemmarna i Hultatorp syförening.

Dyraste objekten blev dock twistlöpare som kostade 550 kronor samt sydd duk som betingade ett pris på 500 kronor. Inkomna penningmedel kommer liksom under tidigare år att fördelas till olika behövande ändamål, inrikes och utrikes. Sammanlagt var det nära 140 rop där alstren bjöds ut till högstbjudande.

Även den yngre generationen följde förehavandet vid syföreningsauktionen med intresse.

Top