HEMBYGDSGUDSTJÄNST OCH KYRKLUNCH

VITTSJÖ. Utanför kyrkan serveras kaffe. Ett välkommenkaffe känns det som. Efter ett besök högst upp i tornmuséet för att där beskåda den gamla likvagnen och på väg nerslår mig tanken: ”Hur i all sin da´r orkade orgeltramparen med att skapa luft åt kantorn?” Nu krävs inte den ansträngningen alls. Gnistan finns inbyggd. Vittsjö kyrka är mycket vacker även innanför portarna. När rummet fylls med vackra toner så anar jag hur orgeltramparen ändå kunde mäkta med sin tunga uppgift.
Hembygdsföreningens sånggrupp började Gudstjänsten med en knippe sånger. En hade titeln ”Sånger jag minns” och visst var det många sådana att nynna med i. Vår värderade komminister Calle talade över konsten att kompromissa och att ge det som till honom eller henne tillkommer. Det är en nog så svår uppgift ibland. Dagens kollekt var ämnad Stadsmissionen. Kyrkans program för den kommande veckan är att fredagen den 2 november kl.14.30 är det invigning av vår nya askgravlund. Det sker med orgelmusik och information i kyrkan. De medverkande är Sam Larsson, John Sturesson och Mats Lunnergård.
Efter högmässan samlades vi i Församlingshemmet för kyrklunch. Där serverades skånsk äggakakadels enligt gammalt recept och dels nytt recept. Valet var enkelt. Smaka båda. Claes Ruderstam fick så ordet. Vältaligt och informerat fick vi klart för oss att USA, till vissa mycket diminutiva delardock, befolkas av göingar.De flesta från Emmaljunga. Efter att ha hört det påståendet finns det all anledning att studera Claes senaste bok betitlad ”Vittsjöluft”.

 

Top