LIONS BJUDER TILL LJUSFEST PÅ ALLA HELGONS DAG.

VITTSJÖ, BJÄRNUM. När Lions förra året introducerade ljusfesten på Gåsadammen i Vittsjö på Alla helgons dag anade vi inte att det skulle mötas med en så stor uppslutning. Vi fick också höra av många att de var besvikna över att de inte visste om aktiviteten. Vi kan bara beklaga det. Vi tog beslutet om genomförande tämligen sent och hann därför inte nå ut med en inbjudan så som vi brukar.

Därför berättar vi nu, i god tid, att det blir en ljustest i år också vid Gåsadammen i Vittsjö och även vid Ankedammen i Bjärnum. Lördagen den 3 november startar vi klockan 18.30 då kaffe bjudes. Vi får även besök av våra präster både i Vittsjö och i Bjärnum. Det blir cirka kl. 19.30. Det kostar en tjuga att köpa ett ljus. Alla pengar går oavkortat till Röda Fjädern. Den insamlingen genomför Sveriges Lions till förmån för fonden att bekosta forskningen om barndiabetes.

Alla Helgons dag i sin nuvarande form infördes 1953. Den infaller första lördagen i november. Då tänds det många ljus på våra kyrkogårdar till våra anhörigas minne. Vi tror att många även vill tända ett ljus, för att därmed visa att man även känner för människorna runt om i världen.

En medmänsklig gest - helt i linje med det som Lions International står för. Calle Präst refererade förra året till ämnesorden: Kärlek, Vänskap, Fred.

Top