GEMENSKAP OCH TRIVSEL VID KYRKFIKA I VERUM

VERUM. Parkeringsplatsen vid kyrkan i Verum var fullsatt av parkerade bilar vid gravsmyckningsdagen i fredags. Långborden i församlingshemmet var i det närmaste upptagna av besökare som hade följt den gamla skylten med CAFÈ!

Astrid och Ivar Nilsson från Hässleholm fanns på plats för att smycka Astrids föräldrars gravplats.

Verum är den lilla byn som samlar stort antal besökare från nära och fjärran för att smycka sina anhörigas gravplatser. De kvinnliga cafévärdinnorna hade ihållande arbete med att bära fram kakor och hälla upp kaffe till de omkring 100 kaffesugna besökarna. För många var det återseendets glädje då det kanske var jämt ett år sedan de träffats förra gången. I den lilla byn Verum är sammanhållningen och gemenskapen mer betydande än då det gäller större orter.

En gång i tiden fanns det utöver tre lanthandlare också både mejeri, bank och café. Den gamla skylten med CAFÈ har bevarats sedan början av 1950-talet och denna skylt fanns nu vid ingången till församlingshemmet där kyrkans kvinnliga medarbetare serverade fika helt utan kostnad för besökarna. Gemenskapen och trivseln flödade vid samvaron i församlingshemmet.

Två kvinnor har passerat CAFÈ-skylten och är på väg in för fikapaus.

Top