Framgångsrikt 2012 för friidrotten i Vittsjö.

VITTSJÖ. På fredagskvällen genomförde VGIK friidrottssektion ungdomsavslut för det gångna året. Sektionen som idag kan räkna in hela 118 aktiva medlemmar hade under 2012 skördat flera framgångar. Bland annat tog Louise Arvidsson silver i tresteg vid JSM. Jakob Larsson tog  guld i spjut vid USM och blev dessutom uttagen att deltaga vid UngdomsFinnkampen, där han placerade sig bäst av alla svenskar. Under året blev också Eva Jönsson, en av sektionens duktiga tränare, uttagen att ingå i landslaget som ungdomslandslags coach, ett jobb hon ser fram emot.

Många fina priser delades ut under kvällen

Eva berättade att sektionen idag har väldigt många lovande ungdomar. När vi nu fått ännu bättre förutsättningarna i form av den nya arenan ser det verkligen ljust ut för friidrotten i Vittsjö. Men naturligtvis gäller som tidigare många timmar av träning och hårt slit för att komma bland eliten, menar Eva.

Eva berättar vidare att tillgången på tränare är god. Några nya har tillkommit under året och sektionen har dessutom börjat genomföra interna kurser för just sina tränare. Det gäller att kunna sprida nya tankar och idéer.

Efter att man ätit smörgåstårta eller grillade hamburgare inleddes kvällens program.

Först upp på scen var Emilia Nilsson som visade sig vara en riktig dansprimadonna, så duktig hon var.

Efter Emilia tog Tilda Persson och Felicia Glimmergård över och framförde tillsammans en vacker sång.
När nu publiken var uppvärmd startade prisutdelningen med Jonas Nilsson som konferencier.


Först upp på scen var det den så kallade vita gruppen, dvs ungdomar i åldrarna 6- 10 år

Därefter var det den gula gruppen, ungdomar i åldrarna 11- 12 år, som fick sina priser.

Slutligen var det dags för de lite äldre ungdomarna att få sina priser.

För andra året i rad var det My Jarlsheden som tog en inteckning i Allan Liljegrens vandringspris. Prisutdelare Jonas Nilsson förklarade att tre inteckningar i rad innebär att man får behålla priset.

Top