Natten har tusen ögon!

VITTSJÖ, MÖRKHULT. Patrullen som körde Trygg i Vittsjöbilen i lördagsnatt häpnade då de mötte något mycket ovanligt mitt i djupa skogen. Händelsen utspelade sig vid Mörkhult väster om Vittsjö.

Plötsligt, -utefter en mindre väg, uppenbarade sig en vackert pyntad julgran. Den ”lilla babygranen” som bar reflexer, var dessutom klädd i flera röda julgranskulor som speglade sig vackert mot snön då bilens strålkastare svepte fram längs vägen. Naturligtvis stannade vi för att beskåda den ovanligt fina granen.

Då vi stod där på vägen mitt i natten, lägrade sig plötsligt dimman och älvorna började dansa......, nja, det där sista, så var det kanske inte riktigt. Men, förmodligen är det de snälla ”Trollen”, som lever i de djupa skogarna som varit framme och klätt ”lillgranen”, kanske var det för att hälsa på oss. Trevligt var det i vart fall, en julgran mitt ute i skogen!
Förutom den märkliga ”troll-granen”, såg patrullen under den långa natten även massor av vilda djur. En sak är dock helt säker, det var betydligt fler ”vilda ögon”, som iakttog oss i den röda Tryggbilen.

Top