VGIK KALLADE TILL ”BYAMÖTE” I ALLAKTIVITETSHUSET.

VITTSJÖ. Tillstädes på söndagseftermiddagen, representerande VGIK, var Ralf Widlund ordf. Dam/Flicksektionen, Olof Sixten sportansvarig, Thomas Mårtensson tränare, Simon Sjöfors tränare, Ulf Jacobsson målvaktstränare, Marcus Svensson klubbchef och Mats Karlsson lagledare. Publiken, representerande byn var, proportionellt sett, betydligt färre. Månne vädrets makter påverkade den siffran. Jag förväntade mig fler. Dock, spår jag, blir det betydligt fler den 21 april, då Ida ånyo ”kopplar greppet” på Marta vid premiärmötet hemma med Tyresö.

Ida Olsson gav inte Marta stort utrymme vid mötet med Tyresö i fjol

Det är bara rejält otjänligt väder som kan stoppa den tillställningen. På fjorton dagar blir säkert planen spelbar. Innan dess, på söndag den 14 april möter vi nykomlingarna Sunnanå i Skellefteå. En kostsam start med flyg och hotell. Kan bli en oviss utgång – vi vet mer än väl hur duktiga nykomlingar kan vara.

Håkan Nilsson, klubbens konferencier, bjöd de närvarande ledarna och elva fotbollspelande damer att ta plats på podiet.

Därefter utspann sig ett trivsamt och humorfyllt ”snack” mellan alla på scenen. Det speglar den goda stämningen i laget och runt dem. Det framhölls att förberedelsearbetet är långt kommet, laget är i gott trim och att slutmålet är ”topp fem”. Tjejerna hoppas på ”topp tre” eller åtminstone ”bättre är förra året”.
Eftersom VGIK äger arenan är det lite jobbigt att uppfylla alla krav som ställs för att man skall få spela alla sina hemmamatcher på den. Det är mest en fråga om belysning, som krävs av ”de där uppe”.

Det är en kostsam historia. Trösterikt för oss vittsjöbor är att höra  Olof Sixten säga: ”det är inte tänkbart att lägga matcher i Hässleholm”.

Idrottsparken i Vittsjö är och förblir vår huvudarena med sina 3000 åskådarplatser varav 640 sittande under tak.

Fotbollen skall locka publiken säger Marcus. Det skall hända saker. ”Sveriges bästa korv” är inte tillräckligt. Därför inbjuder man matchvärdar. De hälsar publiken välkommen att besöka dem i sina tält. Det är företagare som vill synas vid sidan av VGIK. De ger på så sätt klubben och fotbollen sitt stöd.
Mer stöttning introducerades.  Alla intresserade, boende i Vittsjö eller annorstädes, kan bli medlemmar i 300KLUBBEN. Det är några supportrar som vill hjälpa vårt favoritlag. Genom att sätta in 300 kronor på konto BG 162-8965 så blir du medlem. Som tack är du med i dragning av fina gåvor vid varje hemmamatch.

Gå med i "300-klubben"

Ditt namn kommer att figurera på insticksblad och program vid minst en match under säsongen. Dessutom blir du inbjuden att närvara på en träning med fika. Där får man träffa spelare och tränare.
Kontaktperson – se www.vittsjogik.se (flik 300KLUBBEN).  1200 inbjudningar har idag, lördag, distribuerats till alla i byn. 



Top