ÅRSMÖTE I BJÖRSTORP SKOLA

BJÖRSTORP. Den gamla vedkaminen i den ännu äldre lärarbostaden i Björstorp skola, vid Emmaljunga värmde besökarna vid sammankomst. Det var Björstorp skolas fastighetsförening som höll sin årliga stämma. Föreningen har drygt 20 medlemmar som sköter om fastigheten på ett bra sätt.

Några av deltagarna i Björstorp skolas fastighetsförenings årsmöte njuter vid kaffebordet.

Björstorp skola byggdes 1877 är den äldsta läroplatsen i församlingen. Undervisningen upphörde 1965 och Hemvärnets fastighetsförening bildades 1973. Denna förening övergick så småningom till nuvarande förening 2006.
Under förra året har fastigheten varit uthyrd vid några tillfällen då den mest publikdragande samlingen var när deltagarna från Tjernobyllägret i Broby kom på besök. Det är små inkomster som kommer in vid uthyrning och dessa täcker knappast kostnaderna ens för elektricitet och försäkring. Allt arbete med fastigheten sker därutöver på frivillighetens väg.

Till ordförande i föreningen omvaldes Kjell Nilsson och till ledamöter i styrelsen valdes Jonas Olsson och Sven- Uno Larsson. Emma Larsson lämnade sekreteraruppdraget efter många år och tackades för insatsen. Kvarvarande i styrelsen är Ann- Charlotte Nilsson och Bengt Winkvist.
Årsmötet beslutade att höja årsavgiften från 20 kronor till 50 kronor. Under innevarande år finns möjlighet att hyra ut lokalerna för längre tid vilket är välbehövligt för ekonomin. Ordföranden tackade för kvällen och deltagarna samlades till gemytligt samkväm.


Ytterligare deltagare trivs med samvaron i den gamla skolan.

 

Top