Välbesökt Valborgsfirande i Verum

VERUM. Det var väldigt många som i år tagit sig till Verum för att fira Valborg. Troligen beror detta på att bygdelaget är kända för sitt fina arrangemang. Kanske även den fina men lite kylslagna kvällen bidrog lite. Som alltid inleddes kvällen med att ett långt fackeltåg anlände till ängen vid kyrkan, för att med sin eld tända den stora brasan.

Bygdelagets ordförande Anders Paulsson, inledde med att välkomna publiken samt presentera kvällens program. Han passade även på att bjuda in till de populära danskvällarna som bygdelaget av tradition årligen arrangerar. I år är det dans den 29 juni samt den 3 augusti.

 

Under ledning av Mats Lunnergård framförde Verumskören ett antal vårmelodier. Utan tvekan tog Sofie Larsson från just Verum, kvällens ”10-poängare”, då hon framförde George David Weiss och Bob Thiele sång ”What a Wonderful World ”. Vilken röst hon har, så vackert! Säkert hade även Louis Armstrong varit imponerad av Sofies framförande.

 

 

Talet till våren hölls av Robin Gustavsson. Robin som är känd både som politiker och polis är för övrigt född i Verum. I sitt tal pekade han bland annat på ett allt tuffare klimat inte minst för våra ungdomar. Han menade att föreningar och idrotten har en viktig roll för just dem. Robin avslutade sitt tal med att mana alla till att inte glömma samt även njuta av vår underbara natur och fina miljö, inte minst den som finns i Verum.

Firandet avslutades med ett imponerande fyrverkeri.

Top