Hårsjön runt lockade 58 deltagare

HÅRSJÖ. Under en fantastisk vårkväll genomfördes andra etappen av årets Hårsjön runt. Som vanligt är det Hästhults AIK som står för arrangemanget. Vid starten som är vid Hästhults gamla skola var det stundtals kö för att köpa startbiljett.

Det blev kö vid starten

Rundan som är cirka tre kilometer är lättpromenerad. Första kilometern går utmed väg, därefter längs naturskön stig. Utmed promenaden möts man av tolv kluriga frågor med svarsalternativen 1, x eller 2. Dessutom finns en utslagsfråga, denna gången skulle man gissa hur många tändstickor som fanns i en burk. Det blev naturliga pauser vid varje kontroll, man stannade strax före kontrollen, ingen ville ju avslöja ”rätt svar” för någon annan.

Väl i mål var naturligtvis snacket igång, i vilken världsdel ligger Gobiöknen? Någon svarade helt självsäkert, den ligger i Sydamerika, vilket senare visade sig helt fel!

Strax presenterades svaren på de tolv frågorna. Efter ett tag dolde jag min kontrollapp, samtidigt som jag såg att flera andra gjorde detsamma. Då alla rätta svar lästs upp berättade Stig Jönsson, att kvällens segrare och dessutom med alla rätt blev Ida Olsson. Eftersom Ida var ensam med alla rätt behövdes inte utslagsfrågan. Inte hellre den var jag i närheten av rätt på. Jag tröstade mig med att jag haft trevligt sällskap under en trevlig tävling. Nästa gång skall jag ha alla rätt, kanske!?

Segraren Ida Olsson tillsammans med tävlingsledaren Sten Jönsson

Nu återstår tre torsdagar på rad med Hårsjön runt. Har du inte provat kan jag verkligen rekommendera ett besök. Start sker som sagt vid Hårsjö skola mellan klockan 19 och 19.30

Top