Nationaldagsfirande i Bjärnum

BJÄRNUM. Till strålande fint väder strömmade folk till Hembygdsparken i Bjärnum för att på traditionsenligt sätt fira nationaldagen. Uppmarschen med fanor till musik av Röke Blås inledde firandet.

Efter att fanbärarna i vanlig ordning placerat sig på vardera sidan framför scenen, hälsade Arne Wighagen alla välkomna med ett inledande hälsningstal.

Röke Blås fortsatte med ”Den blomstertid nu kommer” och mer vacker musik och därefter hissade hemvärnet  flaggan till flaggstångens topp medan  trumpetare från Röke Blås spelade. Några vackra sånger följde  av Bjärnums Manskör. Arne Wighagen överlämnade ”Årets fana” till SBF Fridsam med Olle Olsson som mottagare.

Årets högtidstal hölls av Cecilia Tornerefelt. Hon ville i sitt tal framhäva allt som är positivt, att det är väldigt mycket positivt i utvecklingen just nu, exempelvis att man uppnått halveringen av fattigdom inom vissa uppställda år, att vetenskapen går framåt, mindre miljöpåverkan, sjukdomar minskar, att det i den  globala uppvärmningen inte blivit varmare de sista 17 åren, medellivslängden ökar mm
Hon berättade också om hur väl Sverige placerar sig (med engagemang av publiken) i flera olika kategorier.
Hon ville gärna se bättre resultat av kommunen , var pengarna skall läggas, skola omsorg, kalhyggets användning  mm.
Sedan avslutade hon sitt tal med att framhäva allt som är och kommer att vara positivt med Bjärnum, som kommande tågstopp, beslutade höjda hastigheter genom byn som medför att farthinder måste rivas upp ( jubel från publiken ), den fina renoverade skolan  och den fina naturen mm.


Mer sång av Bjärnums manskör och musik av Röke blås.
Nationalsången spelades och sjöngs och därefter utmarsch med fanor.

Kaffe och underhållning med Tyresvingens Orkester, som rörde sig runt i folkmassan och spelade dragspel och fioler.

Top