11 000 KRONOR TILL ELEVER I VERUM

VERUM. Sedan 1979 har det regnat premiepengar till ungdomar i Verum. I söndags var det åter dags för utdelning av premier från Nilla & Axel H Petterssons donationsfond till årets sjätteklassare i Verum. Fyra ungdomar fick premier mellan 2 500 och 3 000 kronor.

Tre av de fyra mottagarna av premier vid donatorernas gravplats, Jacob Nilsson, Jakob Tuvesson och Joel Arvidsson.

Högtiden inleddes med gudstjänst i kyrkan med predikan av Calle Präst. I gudstjänsten medverkade även Kerstin Sturesson och Sam Larsson med sång. Anders Paulsson som är ordförande i donationsfonden gav glimtar från fondens uppkomst samt överlämnade premierna till Jakob Nilsson, Joel Arvidsson, Jacob Tuvesson samt till Sonja Sångberg som inte var närvarande vid utdelningen. Samtliga ungdomar från Verum i denna åldersklass får premier.  Beloppet på premien är varierade där provets svar var avgörande. Frågorna i provet hade framställts av rektor Per Bengtsson.
Efter gudstjänsten var det samling vid donatorernas gravplats där Anders Paulsson lede ner blommor till minnet av de båda makarna. På platsen sjöngs också psalmen Härlig är jorden.

Top