SOMMARKVÄLL I GUNDRASTORP

GUNDRASTORP. Vinterträdgården i Vittsjöhus vid Gundrastorp var samlingsplatsen för Sommarkvällsmusik med församlingen och Gundrastorp syförening som inbjudare. Vid samlingen som besöktes av omkring 50 personer medverkade hembygdsföreningens sång- och musikgrupp.

Sångare och musiker vid sommarhälsning i Vittsjöhus.

Vittsjöhus uppfördes på 1960- talet av konsul Sven Wennert och har haft flera ägare sedan dess. Numera är det Margriet och Leendert Saarloos som är ägare till den pampiga byggnaden sedan flera år tillbaka. Paret var inbjudare till träffen där en vik av Vittsjön kunde beskådas fönstervägen samt från trädgården.

Sång- och musikgruppen inledde med bland annat Alla fåglar… samt Barfotavisan med bas, dragspel, fiol och saxofon samt drygt 15-talet medverkande sångare. Kvällens korta andakt, som inramades av ett par psalmer hölls av Calle Präst. Han inledde med orden att ”långa predikningar var inte något från honom”. Det blev också en lång/kort andakt!

Trevnaden var påtaglig vid kaffeborden.

Under fikapausen i vinterträdgården meddelades också via vittsjobjarnum.nu att fotbollens halvtidsresultat inte var så uppmuntrande. (Men slutresultatet blev mer muntert!) Lotterier såldes där behållningen tillfaller ortens syförening samt flera aktuella hjälporganisationer.
Underhållningsgruppen fortsatte med Jag väntar vid min mila… och fortsatte med sång om den härliga dagen!

Jonny Olofsson och Gert Hallqvist underhöll med duett om blomman…

Gert Hallqvist och Jonny Olofsson framträdde med duettsången Det stod en blomma… medan kören stämde in med refrängen. Malin Bengtsson spelade saxofon till ackompanjemang av Kerstin Sturesson på piano. Unisont lästes Gud som haver, och underhållsgruppen avslutade med samma sång. Kvällens värdinna Margriet tackades med en blomma för gästfriheten.

Calle Präst tackade och lämnade en blomma till värdinnan Margriet.

Top