VITTSJÖDAGARNA BLEV ÖVER FÖRVÄNTAN

VITTSJÖ. Vittsjödagarna är en succé såväl ihop som var för sig. Just innan stängningsdags talade jag med tre av knallarna. Jag ställde frågan. ”Hur har du upplevt dagen - är du nöjd?”.

Knalle 1 svarar: ”Jag är positivt överraskad”. Det är Anne Tjärdahl som driver företaget Quantingen, som säger så. Hon säljer lädervaror. Det är första gången hon ställer upp på Vittsjödagarna. Vi får säkert möta Anne och hennes varor även nästa år

Knalle 2 svarar: ”Jag är nöjd. Det är fjärde året jag finns med” säger Ricke Wilhelmsson som driver Markaryds Konfektyr. Det finns ingen tvekan om att vara med även nästa år.

Knalle 3 är Glenn Ekstrand. Han driver F:a Ekstrands Torg- & Marknadshandel från Hästveda och har varit med flera gånger. Han förutsätter att han skall återkomma även nästa år.

Så långt är allt väl – men vad tycker de flera tusen som kom helt privat. Var det bara för att det är sjunde året som Vittsjödagarna genomförs, eller var det för att knallarna har vad jag söker, eller var det för att det är roligt att träffa bekanta, eller var det för att det var ett strålande väder, eller var det för att tåget var gratis, eller var det för att Lions är så duktiga. På de olika alternativen finns nog inget enskilt svar. Därför vågar jag påstå att alla alternativen är korrekta. Vittsjödagarna håller på att bli en trivsam tradition – väl värd att utvecklas. En av de ansvariga i gruppen inom Lions, som planerar Vittsjödagarna, meddelar att det finns en välvilja bland dem som kan påverka arrangemangen. Området kan komma att utökas. Då blir Vittsjödagarna ännu mer innehållsrika och trevliga att besöka.
Intill dess - tack alla ni som kom och tack alla knallar som ställde upp och tack alla som jobbade i Lions. Vittsjös forna status som mötesplats är på god väg att återupprättas.

Här följer en bildkavalkad från lördagens marknad;

Top