”CURRES” FOND UPPE I 130 000 KRONOR

STAVSHULT/ ÅHUS. Efter fem år som pensionär fortsätter kantor emeritus Curt (Curre) Nilsson sin verksamhet som vikarierande kantor här och var. Vandringsstaven kommer fram morgon och kväll till den invanda motionsturen i skog och mark. För att hålla takten spelas Mozart eller Beethoven i hörlurarna och hemkomsten från morgonturen ger klang i speciella sparbössan till Furuboda då en tias guldpeng faller ner.

Så här glad och lycklig ser ”Curre” ut då han lämnat bidrag till verksamheten i Furuboda.

Som avskedsgåva då Curre avgick från sin tjänst efter 30 år på orgelpallen önskade han en gåva till Föreningen Furuboda vid Åhus. Han utlovade då att blev summan minst 10 000 konor skulle han cykla till Åhus och överlämna pengarna. Efter hand kom det in ännu fler gåvor och då summan var uppe i 35 000 kronor äntrade Curre sin velociped med riktning mot Åhus.

- Det är inte gåvans storlek som är viktig. Det är engagemanget och glädjen i att ge, säger Curre i Furubodas egen avisa.
Visserligen var det motvind vid cykelfärden till Furuboda men insamlingen har haft rejäl medvind sedan starten. De gåvor som kommer in under detta år kommer att användas till Lekens dag, fotoutställning och reservdelar till specialcyklar samt andra aktiviteter. Det är flera lokala föreningar och sammanslutningar som lämnar bidrag till ”Curres Furuboda”.
Furuboda finns i ”Curres” hjärta och många föreningar och enskilda lämnar sina bidrag till fonden. Nu är insamlade beloppet uppe i över 130 000 kronor som kommer Furuboda ungdomsgård till godo. De flesta boende på gården är drabbade av något funktionshinder men många frivilliga lämnar sitt bidrag till hjälp åt de drabbade ungdomarna. Varje år ordnas läger för handikappade som får vistas i ny och annan miljö några veckor.

Top