EN SPÄNNANDE DAG I MUSIKENS VÄRLD.

Skriv ut

VITTSJÖ. Bygdespelarna i Vittsjö arrangerade på lördagen med början kl. 13.00 i Wittsjöskog en spelmansdag. Att se hundratalet musikanter samlas för att gemensamt göra något som de kan bäst och älskar mest är en ynnest.

Det är spelmansstämman i Vittsjö som genomförts även i år. Bygdespelarna startade de här träffarna för femton år sedan. Starten var i Wittsjöskog. Under ett antal år har man huserat på stationsområdet i Vittsjö men nu är man, sedan förra året, åter i ”fadershuset”.
Det kommer spelmän från hela södra Sverige. Under träffarna får musikanterna tillfälle att spela med andra likasinnade oavsett instrument. De flesta trakterar mest dragspel men även  fioler och gitarrer finns med. En duktig basist ger fyllighet åt musiken. Det fanns även en som spelade på såg och vår egen bygdespelare trakterade sin saxofon. Alla dessa musicerar tillsammans i olika grupper och antal då flera olika lokaler står till buds. Det vackra vädret gjorde att många kom samman utomhus. Att avnjuta det som musikanterna presterade under en varm septembersol gör upplevelsen än mer spännande.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I musiken finns vibrationer som väcks av glädjen att få spela tillsammans. Det smittar av sig på åhörarna. Att, som musikant, få dela med sig av melodier man känner för just då är, i sig, en glädje. Att dessutom få spela med hundratalet andra spelmän, som samlats, gör att alla njuter av vad än för sorts musik man just då enas om att spela. Det må vara gammeldans eller femtiotalsmusik, det kan vara visor eller äldre folkmusik eller schlagers - allt går hem hos alla som älskar musik.

Nedan följer fler bilder från stämman.