Rotary stödjer läkare i Kenya genom högklassig Jazzkonsert

VITTSJÖ, BJÄRNUM. Den 19 oktober kommer inte mindre än Second Line Jazzband att ge konsert i Bjärnums skolas aula. Är du det minsta intresserad av denna musikform skall du absolut inte missa detta tillfälle. Biljetter säljs just nu på ICA i Vittsjö och Bjärnum!

Vi hoppas naturligtvis att många kommer för att lyssna på den unika konserten. Alla intäkter från jazzkonserten samt även de sponsorpengar vi redan fått in, kommer oavkortat att gå till Rotary Doctors. Detta innebär att vi kan finansiera läkare att fortsätta sitt viktiga arbete som jeepläkare i Kenya, ett land som är i stort behov av hjälp, säger Ralf Widlund, President i Vittsjö-Bjärnum Rotaryklubb. Ralf tillägger att det finns begränsat antal biljetter!

Att Rotaryklubben lyckats få detta Jazzband till Bjärnum nu i oktober måste tecknas som extremt unikt, detta bland annat med tanke på hur enormt populära Second Line Jazzband just nu är ute i Europa.

Second Line Jazzband bildades 1989, då de flesta medlemmar var tonåringar. Idag är fortfarande fyra av bandets sex ”original medlemmar” kvar. Ganska snabbt har Second Line etablerat sig som ett av Europas mest populära traditionella Jazzband och har spelat på klubbar och festivaler, radio och TV i Storbritannien England, Skottland, Nord Irland, Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz, Danmark, Finland, Norge och naturligtvis Sverige.
På många ställen har bandet blivit absoluta publikfavoriter och slagit publikrekord gång på gång. Second Line Jazzbands popularitet kanske beror på musikernas förmåga att växla stil, repertoar och musikaliska riktningar under en konsert, utan att allt för mycket tumma på de New Orleanska influenserna. Med en repertoar som spänner mellan Bunk Johnson och Kid Ory till Bob Dylan, via Louis Prima och Irving Berlin, blues och gospel, skapar dessa musiker en spänningskänsla som man sällan förknippar med musikformen.

Top